Cannabis Red Velvet Bars z kremową polewą serową

5 listopada 2021

Więc te czerwone aksamitne ciasteczka? Są w pewnym sensie niesamowite. Są gęste i kruche, co jest tak niepodobne do typowego czerwonego aksamitnego ciasta.

Twój umysł zostanie oszukany! I nie będzie to z powodu marihuany. Red Velvet Bars są dokładnie tym, czym powinny być dla czegoś tak dekadencko pysznego. Nie da się zjeść tylko jednego batonika. W dodatku, kiedy je pokroisz i podasz na talerzu, wyglądają tak ładnie i bosko. Ludzie będą przysięgać, że musiałaś spędzić wiele godzin na przygotowaniu tego przepisu. Gdyby tylko wiedzieli!

Batoniki Cannabis Red Velvet z polewą z sera śmietankowego

Składniki:

PRZEPIS NA MASŁO MARIHUANOWE:

  • 1,5 funta prawdziwego, niesolonego masła
  • 1 uncja koktajlu marihuanowego

SKŁADNIKI NA CIASTECZKA:

  • 3 1/3 szklanki mąki
  • 1/4 niesłodzonego kakao
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 filiżanka masła kannabinoidowego, zmiękczonego
  • 2 jajka
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki stołowe czerwonego barwnika spożywczego

KREMOWY SEROWY FROSTING:

  • 2-8 uncji zmiękczonego sera śmietankowego
  • 1/2 filiżanki masła kajmakowego, zmiękczone
  • 2 filiżanki przesianego cukru pudru
  • 1 łyżeczka wanilii

Wskazówki:

NAPAR Z MASŁA:

  1. Cube wszystkie masło do grubego dna średniej patelni zapasów lub rondla. Na med-niskim ogniu, stopić masło scooping out białego tłuszczu mleka wypływającego na powierzchnię do góry.
  2. Kontynuuj ogrzewanie i usuwaj olej z masła, aż cały tłuszcz mleczny zostanie usunięty. (Możesz użyć termometru cukierniczego, aby zapewnić utrzymanie temperatury poniżej 250°F).
  3. Dodaj zmieloną marihuanę do oleju z masłem. Kontynuuj na bardzo małym ogniu przez około 25 minut.
  4. Zdejmij masło z ognia i przecedź przez płótno serowarskie lub sito o drobnych oczkach.
  5. Pozwól masłu ostygnąć i stwardnieć przed kontynuowaniem.

ROBIENIE CIASTECZEK:

  1. Rozgrzać piekarnik do 350 stopni. Przygotować naczynie do pieczenia o wymiarach 9×13 cali.
  2. W średniej misce, ubij razem mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia.
  3. W misce do mieszania, krem razem 1 filiżankę cannabutter i cukier, aż jasne i kremowe.
  4. Wbij jajka i wanilię. Dodaj barwnik spożywczy, aż do połączenia.
  5. Na koniec dodaj mąkę, aż powstanie miękkie ciasto.
  6. Wciśnij na dno 9×13 calowej patelni.
  7. Piec przez około 20 minut, aż brzegi zaczną odchodzić od boków.
  8. Sprawdź wykałaczką.
  9. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed lukrowaniem.

ROBIENIE LUKRU:

  1. Ubij razem serek śmietankowy i masło.
  2. Dodaj cukier puder i wanilię.
  3. Ubijać razem składniki aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Na koniec zamroź wierzch schłodzonych batonów lukrem z serka śmietankowego.
0 0 głosowanie Artykuł Ocena

Komentarze (0)

Zostaw komentarz