Jak zrobić sos karmelowy z konopi - bardzo wszechstronny!

18 grudnia 2021

Sos karmelowy jest wspaniałą polewą do wielu deserów i słodkich dań. Przygotuj porcję już dziś!

Jeśli nie lubisz palić marihuany, możesz przygotować własne pyszne desery, które będziesz mógł jeść zamiast niej. Ten przepis na Cannabis Caramel Sauce można zrobić w domu i można nim polać prawie wszystko. Możesz polać nim szarlotkę lub lody, a nawet zanurzyć w nim plasterki jabłka. Jest bardzo łatwy do zrobienia i ma tylko dwa składniki. Zapal więc spliffa i do dzieła!

Jak zrobić Sos Karmelowy z Konopi

Składniki:
  • Odkarboksylowana marihuana / haszysz / kief
  • 14 oz puszka słodzonego mleka skondensowanego
Narzędzia kuchenne:
  • Podwójny kocioł z pokrywką
  • Młynek
  • Trzepaczka
Wskazówki:
  1. Po pierwsze, odmierz 3,5g swojej zdekarboksylowanej marihuany.
  2. Użyj młynka, aby drobno zmielić marihuanę.
  3. Następnie przygotuj podwójny kocioł. Wlej wodę do rondla ze szklaną miską na górze i podgrzej ją do wysokiej temperatury, aby doprowadzić wodę do wrzenia.
  4. Otwórz puszkę z mlekiem skondensowanym i wlej jej zawartość do szklanej miski. Kiedy woda zacznie się szybko gotować, zmniejsz ogień do minimum.
  5. Powoli dodawaj zmieloną marihuanę do mleka skondensowanego.
  6. Użyj trzepaczki, aby delikatnie wymieszać mieszankę, a następnie załóż pokrywkę na szklaną miskę i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
  7. Pozwól, aby osiągnęła tylko 170 stopni; możesz to sprawdzić za pomocą termometru kuchennego.
  8. Sprawdź, czy masa stała się znacznie ciemniejsza. W zależności od tego, z czym ją spożywasz, możesz sprawić, że będzie ciemniejsza i gęstsza.
  9. Kiedy już ściemnieje i zgęstnieje do pożądanej konsystencji, zdejmij ją z podwójnego kotła i dobrze ubij, aż będzie gładka.
  10. Pozwól mu ostygnąć i umieść w wybranym pojemniku. A teraz polej nim każdy deser, jaki tylko chcesz!!!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena

Komentarze (0)

Zostaw komentarz