Jak zrobić sos karmelowy z konopi - bardzo wszechstronny!
Sos karmelowy jest wspaniałą polewą do wielu deserów i słodkich dań. Przygotuj porcję już dziś!
Jeśli nie lubisz palić marihuany, możesz przygotować własne pyszne desery, które będziesz mógł jeść zamiast niej. Ten przepis na Cannabis Caramel Sauce można zrobić w domu i można nim polać prawie wszystko. Możesz polać nim szarlotkę lub lody, a nawet zanurzyć w nim plasterki jabłka. Jest bardzo łatwy do zrobienia i ma tylko dwa składniki. Zapal więc spliffa i do dzieła!
Jak zrobić Sos Karmelowy z Konopi
Składniki:
- Odkarboksylowana marihuana / haszysz / kief
- 14 oz puszka słodzonego mleka skondensowanego
Narzędzia kuchenne:
- Podwójny kocioł z pokrywką
- Młynek
- Trzepaczka
Wskazówki:
- Po pierwsze, odmierz 3,5g swojej zdekarboksylowanej marihuany.
- Użyj młynka, aby drobno zmielić marihuanę.
- Następnie przygotuj podwójny kocioł. Wlej wodę do rondla ze szklaną miską na górze i podgrzej ją do wysokiej temperatury, aby doprowadzić wodę do wrzenia.
- Otwórz puszkę z mlekiem skondensowanym i wlej jej zawartość do szklanej miski. Kiedy woda zacznie się szybko gotować, zmniejsz ogień do minimum.
- Powoli dodawaj zmieloną marihuanę do mleka skondensowanego.
- Użyj trzepaczki, aby delikatnie wymieszać mieszankę, a następnie załóż pokrywkę na szklaną miskę i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
- Pozwól, aby osiągnęła tylko 170 stopni; możesz to sprawdzić za pomocą termometru kuchennego.
- Sprawdź, czy masa stała się znacznie ciemniejsza. W zależności od tego, z czym ją spożywasz, możesz sprawić, że będzie ciemniejsza i gęstsza.
- Kiedy już ściemnieje i zgęstnieje do pożądanej konsystencji, zdejmij ją z podwójnego kotła i dobrze ubij, aż będzie gładka.
- Pozwól mu ostygnąć i umieść w wybranym pojemniku. A teraz polej nim każdy deser, jaki tylko chcesz!!!
Komentarze (0)