Jak zrobić rzemieślniczą kanapkę PB&J od podstaw | Le Chef Gourmand
Le Chef Gourmand powrócił! Tym razem zdradza nam swój sekretny przepis na kanapkę PB&J...
Kanapka z masłem orzechowym i galaretką, w skrócie PB&J, to jeden z najbardziej klasycznych kulinarnych zszywek. Prawdopodobnie jadłeś ich wiele w swoim życiu; to posiłek, z którym można wysłać dziecko do szkoły lub po prostu zrobić sobie szybką i łatwą przekąskę. Od pokoleń PB&J jest bezsprzecznie najpopularniejszą kanapką w okolicy.
Jednak to nie jest zwykły program kulinarny. To Le Chef Gourmand, gdzie tworzymy kulinarne arcydzieła. Nie używamy kupnej galaretki ani masła orzechowego ze sklepu spożywczego; wszystkie nasze składniki przygotowujemy od podstaw! Każdy może zrobić kanapkę z masłem orzechowym i galaretką, ale nie każdy może po mistrzowsku złożyć tajny, rzemieślniczy PB&J Le Chef Gourmand.... aż do teraz.
Po raz pierwszy w historii, szef kuchni Tyler Lemco, czyli Le Chef Gourmand, daje nam wgląd w to, jak ręcznie tworzy pyszny dżem truskawkowy i zdrowe masło orzechowe z wielu surowych składników. Ten prosty posiłek można stworzyć na wiele różnych sposobów, ale tylko Le Chef Gourmand posiada przepis na tę zadziwiającą interpretację ponadczasowego klasyka.
"To najlepsza kanapka, jaką kiedykolwiek jadłem, a jadłem mnóstwo kanapek!!!! Dzięki Le Chef Gourmand znów jem!" - Barack Obama
Wszystko, czego będziesz potrzebować, aby zacząć, to kilka truskawek, orzeszki ziemne i chleb. To naprawdę takie proste! Zacznij od rozdrobnienia truskawek na jednolitą masę. Jeśli nadal jest trochę za gęsta, spróbuj dodać odrobinę wody. Woda jest świetnym korektorem; jeśli kiedykolwiek Twoje składniki nie współpracują lub nie wychodzą tak, jak tego oczekiwałeś, po prostu dodaj odrobinę wody i voila! To sprawi, że wszystko będzie mokre!
Kiedy już Twoja galaretka (lub dżem, w zależności od tego, jakiego słowa chcesz użyć) jest gotowa, czas przejść do masła orzechowego. Zacznij od rozgniecenia garści orzeszków ziemnych. Nie krępuj się użyć rąk, butów lub jakichkolwiek robotów do zgniatania, które masz w domu. Gdy orzeszki są już rozdrobnione, dodaj odrobinę wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Teraz, kiedy masz już przygotowane masło orzechowe i galaretkę, po prostu nałóż je obficie na swój chleb (możesz użyć różnych rodzajów chleba, w zależności od swoich preferencji: białego, brązowego, żytniego, tostowego, okruchów itp.) Tak to się robi! Nie zapomnij śledzić filmu, w którym Tyler uważnie prowadzi Cię przez każdy krok, a w mgnieniu oka będziesz cieszyć się tym pysznym daniem!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena
Komentarze (0)